Tlačiť
Nivová omáčka

Nivová omáčka s kuracím mäsom na cestoviny


(30 hodnotení, priemer: 4,50 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 3
  • Čas varenia: 12
  • Celkový čas: 15
  • Porcia: 3 1x

Popis

Nivová omáčka s kuracím mäsom na cestoviny je chutný a jednoduchý recept. Hlavou omáčky je výrazná chuť syru niva a jej srdce tvorí lahodná jemnosť smotany. Omačka je vhodná aj k ryži, alebo k zemiakovým prílohám (hranolky, americké zemiaky, zemiaková kaša) – hustotu omáčky si regulujete počas redukcie.


Zväčšiť

Suroviny

  • 250g cestoviny
  • 1ks kuracie prso
  • 125g niva syr
  • 180ml sladká smotana (viac ako 30% tuku)
  • 65ml kurací vývar (alebo voda)
  • 65ml biele víno
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • čerstvé čierne korenie
  • soľ

Postup

  1. Prípravíme suroviny. Na kocky 1x1cm nakrájame, osolíme a okoreníme kuracie prsia. Syr niva nastrúhame na strúhadle.
  2. Restujeme kuracie mäso. Na rozpálenom olivovom oleji s trochou masla restujeme kuracie prsia do zlatista.
  3. Dame variť cestoviny a pridáme soľ a korenie.
  4. Pridáme cesnak a víno. Pridáme pretlačený cesnak a restujeme 30 sekúnd. Potom pridáme víno.
  5. Pridáme smotanu, vývar a regukujeme. Vínom rozotrieme pripáleniny a následne pridáme smotanu a vývar. Miešame a nechávame redukovať.
  6. Pridáme Niva syr. Keď sa začne mäso obaľovať do bielej omáčky, pridáme syr niva, necháme ju rozpustiť a omáčku zhustnúť.
  7. Zmiešame s cestovinami. Nivová omáčka je hotová. Pridáme do nej cestoviny a premiešame ich.

Poznámky

  • Podávame s bielym vínom
  • Kategória: Hlavné jedlo
  • Spôsob varenia: varenie
  • Kuchyňa: slovenská

Kľúčové slová: nivová omáčka, najlepšia nivová omáčka, výrazná nivová omáčka k mäsu, cestoviny so syrom