Tlačiť
Paradajková polievka s bagetou a oreganom

Talianska paradajková polievka


(64 hodnotení, priemer: 4,44 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 5
  • Čas varenia: 30
  • Celkový čas: 35 min.
  • Porcia: 7 1x

Popis

Talianska paradajková polievka z čerstvých paradajok s čerstvou bazalkou a oreganom je pre každého nadšenca leta a paradajok malým rajom. Táto krémová polievka obsahuje všetko to, čo má a chcem aby najlepšia paradajková polievka obsahovala. Zároveň je aj najlepším spôsobom, ako spotrebovať čerstvé paradajky zo záhradky a gurmánsky si užiť skvelú úrodu.


Zväčšiť

Suroviny

  • 2kg paradajky
  • 34 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká cibuľa, alebo veľká šalotka
  • 1 väčšia mrkva
  • hrsť čerstvej bazalky
  • hrsť čerstvého oregana
  • konzerva lúpaných paradajok
  • polovica škoricového drievka
  • trstinový cukor
  • strúhaný parmezán
  • soľ
  • čierne korenie

Postup

  1. Paradajky narežte zo spodnej časti do kríža a vložte ich na 1 minútu do vriacej vody. Príprava lúpanćh paradajok
  2. Paradajky ošúpte a nakrájajte na kúsky. Lúpané paradajky nakrájame
  3. V hrnci rozohrejte olej a osmažte na ňom  nadrobno nakrájaný cesnak. Cesnak smažte 30 sekúnd a pridajte k nemu nakrájanú cibuľu a mrkvu. Nechajte restovať 3 minúty, pridajte nakrájané ošúpané paradajky, škoricové drievko a zľahka posoľte a okorente. Príprava paradajkovej polievky
  4. Po pár minútach paradajky pustia šťavu a pridajte konzervu lúpaných paradajok. (Ak chcete dosiahnuť červenšiu farbu, pridajte pretlak). Paradajková polievka s lúpanými paradajkami
  5. Keď budú paradajky rozvarené, pridajte za hrsť čerstvej bazalky, oregana varte 5 minút. Paradajková polievka s čerstvou bazalkou a oreganom
  6. Tyčovým mixérom rozmixujte obsah v hrnci a podľa chuti pridajte cukor, soľ a čierne korenie. Mixovanie paradajkovej polievky

Poznámky

1. Polievku servírujte s parmezánom a vyzdobte lístkami bazalky
2. Podávajte s bielym pečivom opečeným na olivovom oleji
3. K polievke veľmi pasuje biele suché víno
4. Ak použijete domáce paradajky, chuť bude výraznejšia
5. Pre zjemnenie polievky môžete použiť šľahačkovú smotanu
6. Talianská paradajková polievka môže byť aj pikantná, tak neváhajte použiť aj chilli 🙂

  • Kategória: polievka
  • Kuchyňa: talianska

Kľúčové slová: Najlepšia paradajková polievka z čerstvých paradajok, Paradajková polievka s čerstvou bazalkou a oreganom, Paradajková polievka s parmezánom, Rajčinová polievka