Tlačiť
Cestoviny s tuniakom recept

Cestoviny s tuniakom


(22 hodnotení, priemer: 4,55 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas varenia: 10
  • Celkový čas: 10
  • Porcia: 2 1x

Popis

Cestoviny s tuniakom sú hotové za 10 minút. Majú bohatú tuniakovu chuť, lahodnosť dotvára smotana a taliansky nádych vyzdvihnú provensálske bylinky a citrón. Pokiaľ varíte s vínom, môžete tam trošku pridať.


Zväčšiť

Suroviny

  • 160g cestovín
  • 2x konzerva tuniaka v olivovom oleji
  • 1x strúčik cesnaku
  • 200g šľahačková smotana (čo najvyšší objem tuku)
  • 1/2 citrón
  • provensálske korenie so soľou

Postup

  1. Dáme variť cestoviny.
  2. Na rozpálenú panvicu vylejeme olej z konzerv tuniakov.
  3. Chvíľku restujeme pretlačený cesnak a pridáme tuniaka z konzerv.
  4. Pridáme šťavu z citróna, smotanu a provnsálske korenie so soľou.
  5. Omáčku stále miešame a prípadne dochutíme.
  6. Keď omáčka začne vrieť, pridáme uvarené cestoviny a premiešame ich s omáčkou.

Poznámky

  • Ak nerobíte cestoviny pre deti, nahraďte kľudne citrón bielym suchým vínom
  • Podávajte s bielym vínom – „rybka musí plávať „
  • Nealko nápoj odporúčam citronádu
  • Kategória: cestoviny
  • Spôsob varenia: varenie
  • Kuchyňa: talianska

Kľúčové slová: talianske tuniakove cestoviny,