Popis
Cestoviny s tuniakom sú hotové za 10 minút. Majú bohatú tuniakovu chuť, lahodnosť dotvára smotana a taliansky nádych vyzdvihnú provensálske bylinky a citrón. Pokiaľ varíte s vínom, môžete tam trošku pridať.
Zväčšiť
Suroviny
- 160g cestovín
- 2x konzerva tuniaka v olivovom oleji
- 1x strúčik cesnaku
- 200g šľahačková smotana (čo najvyšší objem tuku)
- 1/2 citrón
- provensálske korenie so soľou
Postup
- Dáme variť cestoviny.
- Na rozpálenú panvicu vylejeme olej z konzerv tuniakov.
- Chvíľku restujeme pretlačený cesnak a pridáme tuniaka z konzerv.
- Pridáme šťavu z citróna, smotanu a provnsálske korenie so soľou.
- Omáčku stále miešame a prípadne dochutíme.
- Keď omáčka začne vrieť, pridáme uvarené cestoviny a premiešame ich s omáčkou.
Poznámky
- Ak nerobíte cestoviny pre deti, nahraďte kľudne citrón bielym suchým vínom
- Podávajte s bielym vínom – „rybka musí plávať „
- Nealko nápoj odporúčam citronádu
- Kategória: cestoviny
- Spôsob varenia: varenie
- Kuchyňa: talianska
Kľúčové slová: talianske tuniakove cestoviny,