Cestoviny s tuniakom

Cestoviny s tuniakom je jedlo, do ktorého sa zamiluje naozaj každý. Recept je plný tuniakovej chuti a na jeho prípravu potrebujete naozaj len zopár surovín, ktoré iste nájdete v špajzy. Tuniakove cestoviny sú pre každého fanúšika rýchlych 10-minútových receptov správnou voľbou – presvedčí vás o tom aj video recept.

Recept na cestoviny s tuniakom je mojim najobľúbenejším receptom na cestoviny a od prvej chvíle som vedel, že sme si súdení. Vôbec nepopieram to, že keď som ho jedol prvýkrát, tak som zjedol 2 porcie a so spokojným pocitom obžerstva som myslel na to, kedy mi vytrávi a budem si môcť ešte nabrať 🙂 Smola. Cestoviny už neboli.  Naozaj ma zasýtil a neuveriteľne som si pochutil. Bol som na mäkko a úplne zbalený 🙂

Cestoviny s tuniakom – recept

Príprava tuniakových cestovín si nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti a platí tu pravidlo: V jednoduchosti a rýchlosti je krása. Mnohé zo surovín nájdete v špajzy. Ja tuniaka držím stále, práve kvôli tomuto receptu. Poďme k príprave: čo porcia, to konzerva tuniaka v olivovom oleji a 80g cestovín. Pripravíme si 2 porcie a k nim budeme potrebovať ešte strúčik cesnaku, sladkú (šľahačkovú) smotanu, 1/2 citrónu a provensálske bylinky so soľou.

Suroviny na cestoviny s tuniakom

Dáme si variť cestoviny a kým sa nám spravia, bude hotová omáčka. Na rozpálenú panvicu vylejeme olej z konzerv tuniaka a restujeme na ňom cesnak. Pridáme tuniaka, tiež ho tepelne spracujeme až sa začne rozpadať. Na tuniaka pridáme šťavu z polovice citróna, smotanu a dochutíme provensálskymi bylinkami. Ochutnáme, poprípade dochutíme a miešame do zovretia. Ak máte radi jedlo, v ktorom cítiť aj víno, pridajte aj trošku vína (nie viac, ako pol deci). Počas vrenia znížime teplotu na stredne vysokú a chvíľku necháme omáčku hustnúť. Dorobili sa nám cestoviny. Tie precedíme a dáme ich na panvicu k omáčke. Všetko premiešame, aby sa cestoviny rovnomerne obalili a s láskou podávame, aby chutili ešte lepšie.

Nivová omáčka s kuracím mäsom a cestovinami Ďalším mojim obľúbeným receptom je aj nivová omáčka s kuracím mäsom a cestovinami – oplatí sa vyskúšať!

 

 

 

Napíšte mi do komentára ako vám chutili cestoviny s tuniakom, prípadne ako pripravujete vaše obľúbené tuniakove cestoviny. Poteší ma každý príspevok.

 

Cestoviny s tuniakom – video recept

 

Navrhni si tričko z kresby svojho dieťaťa

 

Tlačiť
Cestoviny s tuniakom recept

Cestoviny s tuniakom


(21 hodnotení, priemer: 4,52 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas varenia: 10
  • Celkový čas: 10
  • Porcia: 2 1x

Popis

Cestoviny s tuniakom sú hotové za 10 minút. Majú bohatú tuniakovu chuť, lahodnosť dotvára smotana a taliansky nádych vyzdvihnú provensálske bylinky a citrón. Pokiaľ varíte s vínom, môžete tam trošku pridať.


Zväčšiť

Suroviny

  • 160g cestovín
  • 2x konzerva tuniaka v olivovom oleji
  • 1x strúčik cesnaku
  • 200g šľahačková smotana (čo najvyšší objem tuku)
  • 1/2 citrón
  • provensálske korenie so soľou

Postup

  1. Dáme variť cestoviny.
  2. Na rozpálenú panvicu vylejeme olej z konzerv tuniakov.
  3. Chvíľku restujeme pretlačený cesnak a pridáme tuniaka z konzerv.
  4. Pridáme šťavu z citróna, smotanu a provnsálske korenie so soľou.
  5. Omáčku stále miešame a prípadne dochutíme.
  6. Keď omáčka začne vrieť, pridáme uvarené cestoviny a premiešame ich s omáčkou.

Poznámky

  • Ak nerobíte cestoviny pre deti, nahraďte kľudne citrón bielym suchým vínom
  • Podávajte s bielym vínom – “rybka musí plávať “
  • Nealko nápoj odporúčam citronádu
  • Kategória: cestoviny
  • Spôsob varenia: varenie
  • Kuchyňa: talianska

Kľúčové slová: talianske tuniakove cestoviny,

Sledujte ma aj na pintereste.

Cestoviny s tuniakom

 

Bez príspevkov k "Cestoviny s tuniakom"

    Zanechať príspevok

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.