Tlačiť
Chrumkavé kačacie prsia

Chrumkavé kačacie prsia a omáčka z redukcie červeného vína a pomaranča


(16 hodnotení, priemer: 4,81 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 5
  • Čas varenia: 30
  • Celkový čas: 35
  • Porcia: 2 1x

Popis

Naučím vás ako si pripraviť chrumkavé kačacie prsia a k nim skvelú omáčku. Je to oslava akéhokoľvek dňa. Len nesmú byť suché. Musia mať chrumkavú kožu a mäsko vo vnútri ružové, jemné a chutné tak, že budete ľutovať, že ste toho nespravili viac.


Zväčšiť

Suroviny

  • 2 kačacie prsia s kožou
  • 8 malých zemiakov
  • 250ml červeného vína
  • 250ml vývaru
  • 1 pomaranč
  • 2 PL medu
  • soľ
  • čerstvé čierne korenie

Postup

  1. Pripravíme prsia. Prsia dobre umyjeme a vysušíme. Kožu jemne narežeme do tvaru mriežky tak, aby sme sa nedotkli mäsa. Kožovú stranu riadne nasolíme a druhú stranu nasolíme a okoreníme čerstvo rozdrveným korením.
  2. Prsia položíme na panvicu kožovou stranou a nastavíme strednú teplotu. Tuk postupne a pravidelne z panvice odlievame do misky aby sa nespiekol.
  3. Umyjeme menšie zemiaky a dáme ich variť aj so šupkou.
  4. Omáčka na kačacie prsia. Do väčšieho hrnca vylejeme 1/4 litra červeného vína, 1/4 litra slepačieho vývaru, šťavu z polovice pomaranča, čajovú lyžičku pomarančovej kôry a 2 polievkové lyžice medu. Poriadne premiešame a necháme vrieť, kým nám omáčka nezhustne. Občasne premiešame aby omáčka neprihorela.
  5. Otočíme prsia na panvici. Práve sa dorobili prsia na kožovej strane. Spoznáme to tak, že koža je zlato-hnedá a chrumkavá. Otočíme na mäsovú stranu a dorábame ešte 2-3 minúty. Keď sú prsia hotové, necháme ich odpočinúť 10 minút.
  6. Restované zamiaky. Uvarené zemiaky nožom rozpučíme a restujeme z oboch strán do zlatista na odloženom kačacom tuku ktorý sme dochutili soľou, čiernym korením a čerstvým rozmarínom.
  7. Servírovanie. Prsia nakrájame na tenké plátky, uložíme na tanier, pridáme zemiaky, prsia polejeme zredukovanou omáčkou a pridáme šalát.

Poznámky

  1. Odporúčam podávať s červeným vínom.
  • Kategória: Hlavné jedlo
  • Spôsob varenia: restovanie
  • Kuchyňa: slovenská