Chrumkavé kačacie prsia s omáčkou z redukcie červeného vína a pomaranča

iChrumkavé kačacie prsia a recept ako sa robí omáčka z redukcie červeného vína a pomaranča. Naučím vás ako jednoducho na chrumkavé kačacie prsia, ktoré si pripravíme na panvici. Pridám aj recept na omáčku, bez ktorého sa to nezaobíde. Toto jedlo bude naozaj skvelé! Poďme na to!

A je tu pôst. Ako inak ho lepšie osláviť ako si pripraviť kačacie prsia?! Aaach áno, skoro ma šľak trafil, keď mi moja polovička oznámila že si dá radšej vyprážaný syr 😀 Nieeeee!!! 24 hodín som mal v hlave, že chcem spraviť recept na kačacie prsia, ale tak, ako som ich ešte nerobil a nejedol…

Zopár veci ma napadlo a s entuziazmom som šiel na nákup. Po návrate s úsmevom, úplne nabitý energiou oznamujem priateľke, že nech sa prichystá, pripravím niečo, čo som ešte nepripravoval. No a potom to prišlo s tým syrom, s jej grimasou, že veď to môžem spraviť, ale vezme si to zajtra na obed do prace… takmer ma roztrhalo…

Nenechal som sa odradiť a začal som pripravovať suroviny. Vedel som, že nevydrží 😀 aha, a toto je čo? Dostal si v práci červené vínko? Odložím ho? 😀 a už som jej začal vravieť čo zamýšľam a že ho odkladať nemusí. Sadla si za bar, začala ma sledovať a že mi s tým pomôže.

Chrumkavé kačacie prsia – recept

Dobre zlatko, kačacie prsia umy, osuš, a kožu nakroj tak, aby si sa nedotkla mäska. Teraz kožu poriadne posoľ a z druhej strany posoľ aj okoreň čiernym korením. Ak chceme kačacie prsia chrumkavé, opekáme ich na panvici na strane s kožou. Nakrojili sme ich preto, aby sa čo najlepšie uvoľnil tuk a neokorenili sme ich preto, lebo sa budú opekať dlhšie a čierne korenie by zhorelo. Vrchná strana sa opečie veľmi rýchlo.

Kačacie prsia na panvici, zemiaky v hrnci - príprava receptu chrumkavé kačacie prsia s omáčkou z redukcie červeného vína a pomaranča

Takže si polož prsia kožovou stranou na panvicu a pusti na stredne veľkú teplotu. Tuk treba postupne odlievať do misky inak by prihorel a budeme ho ešte potrebovať. Kým sme hodili prsia na panvicu, umyjeme malé zemiaky. Budeme ich variť aj so šupkou. Vyberte čo najmenšie aby sa čo najskôr prevarili. Nekrájajte ich!

 

Omáčka z redukcie červeného vína a pomaranča a kačacie prsia na panvici

Kačacie prsia a zemiaky sú už v príprave. A čo omáčka?

Omáčka na kačacie prsia má jednoduchý recept. Budeme potrebovať 1/4 litra červeného vína so 1/4 litra teplého slepačieho vývaru. Zlejeme tieto ingrediencie do hrnca a pridáme k nim šťavu z polovice pomaranča, kožu z pomaranča a 2 polievkové lyžice medu. Poriadne premiešajte a nechajte vrieť, až kým sa omáčka neodparí (nezredukuje) a riadne nezhustne.

 

Práve sa dorobili kačacie prsia na kožovej strane. Spoznáme to tak, že kačacie prsia sú chrumkavé a farba kože je zlato-hnedá. Otočíme na mäsovú stranu a dorábame ešte 2-3 minútky. Keď sú prsia hotové, necháme ich odpočinúť 10 minút.

Medzitým vylejeme vodu zo zemiakov, rozpučíme ich nožom ako je na fotke a ešte ich z oboch strán restujeme do zlatista na odloženom kačacom tuku ktorý sme dochutili soľou, čiernym korením a čerstvým rozmarínom.

Príprava restovaných varených zemiakov na kačacom tuku s rozmarínom, ktoré sa budú podávať ku kačacím prsiam s omáčkou

Chrumkavé kačacie prsia nakrájané na plátky

Zatiaľ čo sa nám zemiačiky restujú a prešlo aspoň 7 minút, narežeme prsia na tenké plátky, uložíme na tanier a pridáme práve dorestované zemiaky. Ako prílohu môžeme podávať aj rukolový šalát s medovo pomarančovou zálievkou. Práve sa nám dorobila omáčka  a tou polejeme chrumkavé kačacie prsia. Môžeme podávať 🙂

 

Recept na najlepšie chrumkavé kačacie prsia s omáčkou z redukcie červeného vína a pomaranča nie je zložitý a jeho celé čaro spočíva v tom, že celý postup na seba krásne nadväzuje a výsledok je naozaj gurmánsky.

No a aký pôst?! Nebola o ňom už ani reč, odkedy sa začali v kuchyni šíriť tieto skvelé vône 🙂 Predsa väčším hriechom by bolo toto jedlo si nevychutnať.

kačacie prsia a omáčka z redukcie červeného vína a pomaranča

Napíšte mi do komentára pod receptom, ako robíte kačacie prsia vy, aký máte recept, alebo ako sa vám podaril ten môj. Rád vyskúšam aj ja ten váš.

Tlačiť
Chrumkavé kačacie prsia

Chrumkavé kačacie prsia a omáčka z redukcie červeného vína a pomaranča


(14 hodnotení, priemer: 4,93 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 5
  • Čas varenia: 30
  • Celkový čas: 35
  • Porcia: 2 1x

Popis

Naučím vás ako si pripraviť chrumkavé kačacie prsia a k nim skvelú omáčku. Je to oslava akéhokoľvek dňa. Len nesmú byť suché. Musia mať chrumkavú kožu a mäsko vo vnútri ružové, jemné a chutné tak, že budete ľutovať, že ste toho nespravili viac.


Zväčšiť

Suroviny

  • 2 kačacie prsia s kožou
  • 8 malých zemiakov
  • 250ml červeného vína
  • 250ml vývaru
  • 1 pomaranč
  • 2 PL medu
  • soľ
  • čerstvé čierne korenie

Postup

  1. Pripravíme prsia. Prsia dobre umyjeme a vysušíme. Kožu jemne narežeme do tvaru mriežky tak, aby sme sa nedotkli mäsa. Kožovú stranu riadne nasolíme a druhú stranu nasolíme a okoreníme čerstvo rozdrveným korením.
  2. Prsia položíme na panvicu kožovou stranou a nastavíme strednú teplotu. Tuk postupne a pravidelne z panvice odlievame do misky aby sa nespiekol.
  3. Umyjeme menšie zemiaky a dáme ich variť aj so šupkou.
  4. Omáčka na kačacie prsia. Do väčšieho hrnca vylejeme 1/4 litra červeného vína, 1/4 litra slepačieho vývaru, šťavu z polovice pomaranča, čajovú lyžičku pomarančovej kôry a 2 polievkové lyžice medu. Poriadne premiešame a necháme vrieť, kým nám omáčka nezhustne. Občasne premiešame aby omáčka neprihorela.
  5. Otočíme prsia na panvici. Práve sa dorobili prsia na kožovej strane. Spoznáme to tak, že koža je zlato-hnedá a chrumkavá. Otočíme na mäsovú stranu a dorábame ešte 2-3 minúty. Keď sú prsia hotové, necháme ich odpočinúť 10 minút.
  6. Restované zamiaky. Uvarené zemiaky nožom rozpučíme a restujeme z oboch strán do zlatista na odloženom kačacom tuku ktorý sme dochutili soľou, čiernym korením a čerstvým rozmarínom.
  7. Servírovanie. Prsia nakrájame na tenké plátky, uložíme na tanier, pridáme zemiaky, prsia polejeme zredukovanou omáčkou a pridáme šalát.

Poznámky

  1. Odporúčam podávať s červeným vínom.
  • Kategória: Hlavné jedlo
  • Spôsob varenia: restovanie
  • Kuchyňa: slovenská

"<yoastmark

 

Bez príspevkov k "Chrumkavé kačacie prsia s omáčkou z redukcie červeného vína a pomaranča"

    Zanechať príspevok

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.