Tlačiť
Hokkaido polievka a tekvice hokaido - recept

Hokkaido krémová polievka – jesenné krémové pohladenie


(15 hodnotení, priemer: 4,87 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 30
  • Celkový čas: 40
  • Porcia: 5-6 1x

Popis

Hokkaido polievka je krémová tekvicová polievka, ktorá vám pohladí dušu a zaženie hlad. Preto som sa rozhodol napísať recept na tento skvelý gastronomický zážitok.


Zväčšiť

Suroviny

  • 500g hokkaido tekvica
  • 23ks mrkvy
  • 1ks cibuľa
  • 1ks konzerva cíceru (v slanom náleve)
  • 23cm zázvoru
  • 3PL kokosového oleja
  • 2dl kokosového mlieka
  • soľ
  • čierne korenie
  • rasca
  • kari korenie
  • olúpané tekvicové jadierka

Postup

  1. Pripravíme hokkaido tekvicu. Umytú tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame ju aj so šupkou na menšie kocky (asi 2cm).
  2. Speníme zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením. Do rozohriateho hrnca dáme kokosový olej a speníme na ňom na jemno nakrájaný zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu s mrkvou, osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme (asi 30s)
  4. Zalejeme vriacou vodou (cca. 1l) a varíme pokiaľ tekvica a mrkva nebudú mäkké
  5. Pridáme cícer, kokosové mlieko a na jemno rozmixjeme mixérom
  6. Na konci ochutnáme a v prípade potreby dochutíme koreninami

Poznámky

  1. Na záver odporúčam posypať lúpanými tekvicovými jadierkami.
  2. Osobne mám radšej výraznejšiu chyť a kari korenia pridávam viac 🙂
  • Kategória: polievka
  • Spôsob varenia: varenie

Kľúčové slová: hokkaido krémový sen, tekvicový krém z hokkaida, najlepšia hokkaido polievka, najlepšia tekvicová polievka