Popis
Hokkaido polievka je krémová tekvicová polievka, ktorá vám pohladí dušu a zaženie hlad. Preto som sa rozhodol napísať recept na tento skvelý gastronomický zážitok.
Zväčšiť
Suroviny
- 500g hokkaido tekvica
- 2–3ks mrkvy
- 1ks cibuľa
- 1ks konzerva cíceru (v slanom náleve)
- 2–3cm zázvoru
- 3PL kokosového oleja
- 2dl kokosového mlieka
- soľ
- čierne korenie
- rasca
- kari korenie
- olúpané tekvicové jadierka
Postup
- Pripravíme hokkaido tekvicu. Umytú tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame ju aj so šupkou na menšie kocky (asi 2cm).
- Speníme zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením. Do rozohriateho hrnca dáme kokosový olej a speníme na ňom na jemno nakrájaný zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením
- Pridáme nakrájanú tekvicu s mrkvou, osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme (asi 30s)
- Zalejeme vriacou vodou (cca. 1l) a varíme pokiaľ tekvica a mrkva nebudú mäkké
- Pridáme cícer, kokosové mlieko a na jemno rozmixjeme mixérom
- Na konci ochutnáme a v prípade potreby dochutíme koreninami
Poznámky
- Na záver odporúčam posypať lúpanými tekvicovými jadierkami.
- Osobne mám radšej výraznejšiu chyť a kari korenia pridávam viac 🙂
- Kategória: polievka
- Spôsob varenia: varenie
Kľúčové slová: hokkaido krémový sen, tekvicový krém z hokkaida, najlepšia hokkaido polievka, najlepšia tekvicová polievka