Hokkaido polievka – jesenné krémové pohladenie

Hokkaido polievka je krémová tekvicová polievka, ktorá vám pohladí dušu a zaženie hlad – preto som sa rozhodol zverejniť tento recept.

Prišla jeseň, vraciate sa z chladnej prechádzky v prírode. Chcete sa zahriať, zasýtiť a zažiť ešte aspoň jeden zážitok – ten gastronomický.

Dnes bolo nádherné víkendové jesenné počasie a tak sme sa ho rozhodli s priateľkou pobudnúť v prírode. Slniečko bolo zubaté a my sme mali červené líčka z chladného vetra. Domov sme prišli nabití energiou no boli sme obaja hladní ako vlci. A keď sme hladní, tak vymýšľame…

Hokkaido krémová polievka v miske s tekvicami hokkaido recept

Šťastie, že nákup sme spravili ešte včera a moja predvídavá polovička mala už dávno plán spraviť skvelú vegánsku špecialitu – krémová hokkaido polievka mala byť to špeciálne. Vraj jej ju odporučila kolegyňa a recept vyčítala v časopise. No neboli by sme to my, ak by sme recept nespravili na náš obraz, trošku ho pozmenili, niečo pridali, niečo ubrali a pripravili niečo naozaj chutné.

Mne teda neostávalo vtedy nič iné, ako pripraviť kuchyňu a robiť pomocného kuchára 😀

A je to tu! Hokkaido polievka u nás v kuchyni!

“Zlatko, toto nakrájaj, a toto mi otvor. … ja idem miešať. ” Zbožňujem, keď máme rovnakú záľubu 🙂

Ale chcel som pomáhať, bol som predsa hladný, a z tých vôní sa mi hneď začali zbiehať slinky. Hokkaido polievka začína vôňou osmahnutého zázvoru na kokosovom oleji a to vo mne evokuje modernú ázijskú kuchyňu. Teraz už viem, že jedlo sa uberá smerom k mojim chuťovým pohárikom aj keď som sa spočiatku obával toho, že to bude akási tekvicová polievka a na štýl kuchyňe na základnej škole.

Nezáleží na tom, ako sa varí, ale s akou láskou sa to dáva dokopy. - Jaroslav Hašek

Potom sme k zázvoru a cibuľke pridali nakrájanú tekvicu, mrkvu, pridali čierne korenie, soľ a poriadne v rozpálenom hrnci premiešali. Po chvíli sme pridali liter vriacej vody a nechali variť, kým tekvica a mrkva nezmäkli. Popravde netrvalo to ani dlho a o chvíľu sme pridávali cícer z konzervy a kokosové mlieko na zjemnenie. Nedali sme ho celé – najskôr len polovicu. Potom sme polievku rozmixovali tyčovým mixérom na jemno a dochutili sme ju. Nakoniec sme pridali aj druhú polovicu kokosového mlieka, ešte trošku kari a trošku soli a hotovo 🙂 Krémová hokkaido polievka je na svete. Môžeme ísť papať. KONEČNE! 🙂

Táááá chuť! Je brutaaaaalna! Priblížim vám ako chutí hokkaido polievka:

Na začiatku jemná, po kokosovom mlieku. Hlavu vypĺňa chuť hokkaido tekvice a záverom nás sprevádza jemná pikantnosť kari korenia.

Ak aj vám chutí hokkaido polievka, budem rád ak napíšete príspevok na konci článku ako recept dopadol u vás, alebo ako chutí tá vaša.

Prajeme Vám všetkým dobrú chuť!

 

Tlačiť
Hokkaido polievka a tekvice hokaido - recept

Hokkaido krémová polievka – jesenné krémové pohladenie


(11 hodnotení, priemer: 4,82 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 10
  • Čas varenia: 30
  • Celkový čas: 40
  • Porcia: 5-6 1x

Popis

Hokkaido polievka je krémová tekvicová polievka, ktorá vám pohladí dušu a zaženie hlad. Preto som sa rozhodol napísať recept na tento skvelý gastronomický zážitok.


Zväčšiť

Suroviny

  • 500g hokkaido tekvica
  • 23ks mrkvy
  • 1ks cibuľa
  • 1ks konzerva cíceru (v slanom náleve)
  • 23cm zázvoru
  • 3PL kokosového oleja
  • 2dl kokosového mlieka
  • soľ
  • čierne korenie
  • rasca
  • kari korenie
  • olúpané tekvicové jadierka

Postup

  1. Pripravíme hokkaido tekvicu. Umytú tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame ju aj so šupkou na menšie kocky (asi 2cm).
  2. Speníme zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením. Do rozohriateho hrnca dáme kokosový olej a speníme na ňom na jemno nakrájaný zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením
  3. Pridáme nakrájanú tekvicu s mrkvou, osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme (asi 30s)
  4. Zalejeme vriacou vodou (cca. 1l) a varíme pokiaľ tekvica a mrkva nebudú mäkké
  5. Pridáme cícer, kokosové mlieko a na jemno rozmixjeme mixérom
  6. Na konci ochutnáme a v prípade potreby dochutíme koreninami

Poznámky

  1. Na záver odporúčam posypať lúpanými tekvicovými jadierkami.
  2. Osobne mám radšej výraznejšiu chyť a kari korenia pridávam viac 🙂
  • Kategória: polievka
  • Spôsob varenia: varenie

Kľúčové slová: hokkaido krémový sen, tekvicový krém z hokkaida, najlepšia hokkaido polievka, najlepšia tekvicová polievka

Hokkaido polievka tekvica hokkaido, recept

Tento a ďalšie skvelé recepty sledujte aj na Pintereste.

Bez príspevkov k "Hokkaido polievka - jesenné krémové pohladenie"

    Zanechať príspevok

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.