Tlačiť
Kuracie udon s teriyaki

Kuracie teriyaki udon rezance


(60 hodnotení, priemer: 4,32 z 5)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 20
  • Čas varenia: 10
  • Celkový čas: 30
  • Porcia: 3 1x

Popis

Jeden z najchutnejších a najrýchlejších receptov aký pripravujem. Recept na udon rezance s kuracím mäsom trvá 30 minút a sú mega chutné.


Zväčšiť

Suroviny

Na teriyaki omáčku: 

  • 80 ml sójová omáča
  • 3 PL medu
  • 1 PL hnedý cukor
  • čerstvé čierne korenie
  • soľ
  • 1 PL kukuričný škrob (väčšia)
  • 1 strúčik cesnaku
  • zázvor (toľko ako cesnaku)

Na udon:

  • 2 balenia udon rezance (spolu 400g) (ak nenájdete, tak teda spagety) 🙂
  • veľa čerstvého koriandru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zázvor – asi o veľkosti cesnakového strúčiku
  • 1ks kuracie prsia
  • 1/3 žltá papirika
  • 1/3 červená paprika
  • 12cm z dĺžky cukety
  • 12cm z dĺžky póru
  • 1 mrkva
  • 23 šalotky (malých)
  • 1/2 ks limetka
  • Sézam (čierna a biely)
  • olivový olej

Postup

  1. Nakrájame zeleninu. Papriku, pór, cuketu a mrkvu na pásiky rovnakej dĺžky. Šalotku na osminky.
  2. Pripravíme teriyaki omáčku zmiešaním: sójová omáčka, med, hnedý cukor, čierne korenie, soľ, kukuričný škrob a pretlačený zázvor a cesnak – ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti.
  3. Rozpálime wok a pridáme olivový olej.
  4. Nakrájame a orestujeme: Čerstvý koriander spolu so strúčikmi cesnaku a zázvorom nasekáme na drobno a zľahka restujeme (20 – 30s) a pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia.
  5. Dáme variť udon rezance podľa návodu na obale.
  6. Pridáme zeleninu: Keď bude mäso vo woku hotové, pridáme červenú, žltú papriku, cuketu a pór.
  7. Polejeme šťavou z limetky.
  8. Pridáme na osminy nakrájanú šalotku a mrkvu. Jednotlivé vrstvy šalotky majú byť oddelené.
  9. Pridáme uvarené udon rezance
  10. Zalejeme pripravenou teriyaki omáčkou a zľahka miešame a spájame udony so zeleninou a omáčkou. Varíme na miernom ohni, pokiaľ omáčka nezhustne.
  11. Udon rezance servírujeme do misky, dozdobíme na pásiky nakrájaným porom, posypeme čiernym a bielym sezamom a položíme pár lístkov koriandru.

Poznámky

  1. Ak máte radi pikantnejši, tak na olivovom oleji orestujte okrem cesnaku s koriandrom aj nakrájanú chilly papričku
  2. Podávame s biely vínom, ale ja volím vždy jemne perlivú minerálku 🙂
  • Kategória: Hlavné jedlo
  • Spôsob varenia: restovanie
  • Kuchyňa: japonská

Kľúčové slová: Skvelé voňavé kuracie udon rezance