Popis
Jeden z najchutnejších a najrýchlejších receptov aký pripravujem. Recept na udon rezance s kuracím mäsom trvá 30 minút a sú mega chutné.
Zväčšiť
Suroviny
Na teriyaki omáčku:
- 80 ml sójová omáča
- 3 PL medu
- 1 PL hnedý cukor
- čerstvé čierne korenie
- soľ
- 1 PL kukuričný škrob (väčšia)
- 1 strúčik cesnaku
- zázvor (toľko ako cesnaku)
Na udon:
- 2 balenia udon rezance (spolu 400g) (ak nenájdete, tak teda spagety) 🙂
- veľa čerstvého koriandru
- 2 strúčiky cesnaku
- zázvor – asi o veľkosti cesnakového strúčiku
- 1ks kuracie prsia
- 1/3 žltá papirika
- 1/3 červená paprika
- 12cm z dĺžky cukety
- 12cm z dĺžky póru
- 1 mrkva
- 2–3 šalotky (malých)
- 1/2 ks limetka
- Sézam (čierna a biely)
- olivový olej
Postup
- Nakrájame zeleninu. Papriku, pór, cuketu a mrkvu na pásiky rovnakej dĺžky. Šalotku na osminky.
- Pripravíme teriyaki omáčku zmiešaním: sójová omáčka, med, hnedý cukor, čierne korenie, soľ, kukuričný škrob a pretlačený zázvor a cesnak – ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti.
- Rozpálime wok a pridáme olivový olej.
- Nakrájame a orestujeme: Čerstvý koriander spolu so strúčikmi cesnaku a zázvorom nasekáme na drobno a zľahka restujeme (20 – 30s) a pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia.
- Dáme variť udon rezance podľa návodu na obale.
- Pridáme zeleninu: Keď bude mäso vo woku hotové, pridáme červenú, žltú papriku, cuketu a pór.
- Polejeme šťavou z limetky.
- Pridáme na osminy nakrájanú šalotku a mrkvu. Jednotlivé vrstvy šalotky majú byť oddelené.
- Pridáme uvarené udon rezance
- Zalejeme pripravenou teriyaki omáčkou a zľahka miešame a spájame udony so zeleninou a omáčkou. Varíme na miernom ohni, pokiaľ omáčka nezhustne.
- Udon rezance servírujeme do misky, dozdobíme na pásiky nakrájaným porom, posypeme čiernym a bielym sezamom a položíme pár lístkov koriandru.
Poznámky
- Ak máte radi pikantnejši, tak na olivovom oleji orestujte okrem cesnaku s koriandrom aj nakrájanú chilly papričku
- Podávame s biely vínom, ale ja volím vždy jemne perlivú minerálku 🙂
- Kategória: Hlavné jedlo
- Spôsob varenia: restovanie
- Kuchyňa: japonská
Kľúčové slová: Skvelé voňavé kuracie udon rezance