Popis
Jeden z najchutnejších a najrýchlejších receptov aký pripravujem. Recept na udon rezance s kuracím mäsom trvá 30 minút a sú mega chutné.
Suroviny
Na teriyaki omáčku:
- 80 ml sójová omáča
- 3 PL medu
- 1 PL hnedý cukor
- čerstvé čierne korenie
- soľ
- 1 PL kukuričný škrob (väčšia)
- 1 strúčik cesnaku
- zázvor (toľko ako cesnaku)
Na udon:
- 2 balenia udon rezance (ak nenájdete, tak teda spagety) 🙂
- veľa čerstvého koriandru
- 2 strúčiky cesnaku
- zázvor – asi o veľkosti cesnakového strúčiku
- 1ks kuracie prsia
- 1/3 žltá papirika
- 1/3 červená paprika
- 12cm z dĺžky cukety
- 12cm z dĺžky póru
- 1 mrkva
- 2–3 šalotky (malých)
- 1/2 ks limetka
- Sézam (čierna a biely)
- olivový olej
Postup
- Nakrájame zeleninu. Papriku, pór, cuketu a mrkvu na pásiky rovnakej dĺžky. Šalotku na osminky.
- Pripravíme teriyaki omáčku zmiešaním: sójová omáčka, med, hnedý cukor, čierne korenie, soľ, kukuričný škrob a pretlačený zázvor a cesnak – ochutnáme a dochutíme podľa svojej chuti.
- Rozpálime wok a pridáme olivový olej.
- Nakrájame a orestujeme: Čerstvý koriander spolu so strúčikmi cesnaku a zázvorom nasekáme na drobno a zľahka restujeme (20 – 30s) a pridáme na pásiky nakrájané kuracie prsia.
- Dáme variť udon rezance podľa návodu na obale.
- Pridáme zeleninu: Keď bude mäso vo woku hotové, pridáme červenú, žltú papriku, cuketu a pór.
- Polejeme šťavou z limetky.
- Pridáme na osminy nakrájanú šalotku a mrkvu. Jednotlivé vrstvy šalotky majú byť oddelené.
- Pridáme uvarené udon rezance
- Zalejeme pripravenou teriyaki omáčkou a zľahka miešame a spájame udony so zeleninou a omáčkou. Varíme na miernom ohni, pokiaľ omáčka nezhustne.
- Udon rezance servírujeme do misky, dozdobíme na pásiky nakrájaným porom, posypeme čiernym a bielym sezamom a položíme pár lístkov koriandru.
Poznámky
- Ak máte radi pikantnejši, tak na olivovom oleji orestujte okrem cesnaku s koriandrom aj nakrájanú chilly papričku
- Podávame s biely vínom, ale ja volím vždy jemne perlivú minerálku 🙂
- Kategória: Hlavné jedlo
- Spôsob varenia: restovanie
- Kuchyňa: japonská
Kľúčové slová: Skvelé voňavé kuracie udon rezance
21 komentárov k "Kuracie teriyaki udon rezance"
Martin 1. marca 2022 (8:40)
Chcem sa opýtať, koľko cca restujete zeleninu, aby nebola príliš mäkká ani príliš surová?
mejdej 8. marca 2022 (16:11)
Pozdravujem Martin. Neviem vám to takto povedať, lebo to už vidím. Jednoznačne to nie je dlho. Možno 1 max. 2 minúty. Následne pridám šťavu z limetky, šalotku s mrkvou a znova to nechám chvíľku variť (1-2min). Následne pridám udon rezance – tie premiešam so všetkým vo woku a zalejem teriyaki omáčkou. Akonáhle teriyaki zhustne, odstavím wok a podávam. Dajte mi vedieť, ako sa vám to podarilo. Musím sa priznať, že aj mne sa 2x stalo, že som tam nechal zeleninu dlhšie a nemalo to potom tú správnu chrumkavosť.
Kristina 22. februára 2022 (15:08)
Raz som mala taketo rezance v restauracii a velmi mi chutili. Dlho som hladala nejaky recept az nakoniec som vyskusala tento. Rezance boli božské ❤️ Dakujem za uzasny recept, uz len pri spomienke mam chut si ich spravit znova☺️
mejdej 8. marca 2022 (16:01)
Presne viem ako sa cítite 🙂 Keď som prvýkrát jedol teriyaki udon rezance, tak som na nich chodil 3x týždenne, kým som recept nedotiahol k dokonalosti 🙂 Ďakujem za pochvalu, veľmi si ju cením 🙂
Matus 18. júna 2021 (12:44)
Dakujem za super recept. Velmi som si ho oblubil a prave ho idem robit uz asi 10x.
mejdej 18. júna 2021 (15:13)
Ďakujem za komentár Matus, veľmi ma teší že ste si ho obľúbili. To ho snáď zvládate už aj naspamäť 🙂 Prajem dobrú chuť.
Katka 1. decembra 2020 (15:04)
Chutovo velmi dobre vychutena omacka, akurat mozno nabuduce pridam trochu menej skrobu (usla mi ruka) 🙂 Ale chut konecne ako sa patri. A chvalim, ze som nemusela pouzit kupovanu teriyaki omacku 🙂
mejdej 1. decembra 2020 (15:58)
Ďakujem za koment. Veľmi ma teší, že sa vám omáčka podarila 🙂 Keď ju budete robiť nabudúce, bude to väčšia pecka! Budete už vedieť, na čo sa tešíte 🙂
Tomas 27. novembra 2020 (14:02)
Som po debilnej pat tyzdnovej diete. Brokolica, tofu a mrkva mi rastie z usi. Toto je recept, ktory si v nedelu urobim na obed.
mejdej 28. novembra 2020 (12:38)
To ma teší Tomáš 🙂 A tej diéty mi je ľúto. Daj vedieť, ako sa ti recept podaril.
Anna 4. septembra 2020 (14:09)
Recept super , akurát tu omáčku mám strašne príkru. Dávky dávam od oka. Vie mi niekto poradiť či dávam veľa omáčky veľa soli malo/veľa medu keď má takú chuť ? Alebo mám dať inú značku sójovej omáčky ? Možno to mám dlho n panvici neviem.Neviem prísť na to ako tu chuť zjemniť. Som zaciatocnicka vo varení.
mejdej 8. septembra 2020 (1:18)
Anka, ako pozerám, recept nie je úplne presný za čo sa ospravedlňujem. Ak toho robíte menej, tak je možné, že sa vám omáčka zdá byť silnejšia. Sľubujem, že recept vylepším 🙂 Doplním foto a budem vás informovať.
Koľko udon rezancov (balení) a koľko surovín ste asi použili? Recept je na 2 balenia udon rezancov, 200g kuracích pŕs (1ks), nie všetku zeleninu, lebo by sa mi to nezmestilo do woku. Počas varenia všetko (mäso a zelenina) pustí trošku šťavu a keď pridáte teriyaki omáčku a celé sa to spojí, vznikne fantastický recept. Tým, že je v teryiaki omáčke aj škrob, tak vplyvom tepla omáčka zhustne a obalia sa ňou všetky suroviny vo woku.
Ak sa vám omáčka zdala byť v udonoch príliš silná, pridávajte ju po častiach tak, aby vám to chutilo.
Čo sa týka sójovej omáčky, je lepšie vybrať kvalitnejšiu (lepšie chutí a je zdravšia). Poriadna chutná sójová omáčka je vyrobená pomocou fermentácie, čo je niekoľkomesačný proces (6-24 mesiacov). Falošná (nefermentovaná) sójová omáčka je vyrobená za pár hodín čo urýchlujú konzervanty a chemikálie. Práve tie vytvárajú aj jemne chemickú arómu a je štipľavejšia. Pri výbere sa riaďte cenou, alebo značkou. Falošné sójové omáčky stoja od 50 centov/ 150ml balenie a pravé fermentované sú od 3€/150ml balenie. Čo sa týka značky, tak u nás sú dobre dostupné Johnsen Shoyu, Tamari, alebo moja obľúbená Kikkoman. Ak ste použili korenistú, tmavú, alebo hubovú sójovú omáčku, aj v tom môže byť problém – sú výrazne slanšie.
Dada 29. júna 2020 (17:45)
Aj ja som citala ? a uz aj skusala – v tvojej verzii aj v krevetovej. Obe boli skvele! Raz som dala linguini namiesto udon ale uz to nebudem šidit – udon k tomu patria!
mejdej 13. júla 2020 (19:20)
Dadi, ak aj tebe tak chutí ázijská kuchyňa, tak už mám na 100% pripravené havajské národné jedlo – POKE BOWL s lososom 🙂 Bude to delikátne 🙂 Odporúčam vyskúšať – tiež verím, že do 14 dní sa mi to podarí napísať aj nafotiť. Ďakujem za priazeň 🙂
Henrieta 25. júna 2020 (14:33)
Tento recept nasiel moj syn,odvtedy ho robim kazdu chvilku? je vazne super,dakujem!!Aj tetaz sa chystam na nakup a idem nsto?
mejdej 13. júla 2020 (19:18)
Heni, SUPER! 🙂 Momentálne chystám a vychytávam tahjské kari – príprava cca 20min. Práve idem nahodiť článok, ako sa robí domáca žltá kari pasta – tá je super, ale ešte to thajské kari s kuracím mäskom musím viac vyšpikovať aby som bol spokojný na 100% (momentálne je to len 90%) 🙂 Verím, že do 14 dní to bude nahodené – teraz posledné 3 dni som len varil a jedol kari a musím si dať pauzu aby ma neomrzelo 😀
Simona 10. marca 2020 (0:33)
Dnes som recept skusala a vysiel dokonale. Akurat, ze len to krajanie mi trvalo 30 min + priprava 🙂 Ale inak skvele.
mejdej 26. apríla 2020 (11:12)
SUPEEER! 😀 Teším sa že tento web číta aj niekto iný ako ja 🙂 Popravde je to super recept na naučenie sa krájať – tento recept ma to naučil. Prvý a druhýkrát to toľko trvalo aj mne. Ale potom to už ide naozaj rýchlo 🙂
matúš 18. apríla 2019 (18:24)
V ingredienciách Vám chýba zázvor 😀
mejdej 26. apríla 2020 (11:15)
Odpadnem 😀 Už sme traja čo čítamme tento web 😀 Ďakujem za poznámku – už som to napravil – super, že ste si to všimli. Popravde niekedy ho tam nedávam – ale práve „zosobášenie“ ingrediencií cesnak + zázvor + koriander vytvoria skvelú ázijskú vôňu 🙂
Edita Stullerova 19. júla 2020 (7:08)
Nechyba,citajte pozornejsie