Cestoviny s tuniakom je jedlo, do ktorého sa zamiluje naozaj každý. Recept je plný tuniakovej chuti a na jeho prípravu potrebujete naozaj len zopár surovín, ktoré iste nájdete v špajzy. Tuniakove cestoviny sú pre každého fanúšika rýchlych 10-minútových receptov správnou voľbou – presvedčí vás o tom aj video recept.
Recept na cestoviny s tuniakom je mojim najobľúbenejším receptom na cestoviny a od prvej chvíle som vedel, že sme si súdení. Vôbec nepopieram to, že keď som ho jedol prvýkrát, tak som zjedol 2 porcie a so spokojným pocitom obžerstva som myslel na to, kedy mi vytrávi a budem si môcť ešte nabrať 🙂 Smola. Cestoviny už neboli. Naozaj ma zasýtil a neuveriteľne som si pochutil. Bol som na mäkko a úplne zbalený 🙂
Cestoviny s tuniakom – recept
Príprava tuniakových cestovín si nevyžaduje žiadne špeciálne zručnosti a platí tu pravidlo: V jednoduchosti a rýchlosti je krása. Mnohé zo surovín nájdete v špajzy. Ja tuniaka držím stále, práve kvôli tomuto receptu. Poďme k príprave: čo porcia, to konzerva tuniaka v olivovom oleji a 80g cestovín. Pripravíme si 2 porcie a k nim budeme potrebovať ešte strúčik cesnaku, sladkú (šľahačkovú) smotanu, 1/2 citrónu a provensálske bylinky so soľou.
Dáme si variť cestoviny a kým sa nám spravia, bude hotová omáčka. Na rozpálenú panvicu vylejeme olej z konzerv tuniaka a restujeme na ňom cesnak. Pridáme tuniaka, tiež ho tepelne spracujeme až sa začne rozpadať. Na tuniaka pridáme šťavu z polovice citróna, smotanu a dochutíme provensálskymi bylinkami. Ochutnáme, poprípade dochutíme a miešame do zovretia. Ak máte radi jedlo, v ktorom cítiť aj víno, pridajte aj trošku vína (nie viac, ako pol deci). Počas vrenia znížime teplotu na stredne vysokú a chvíľku necháme omáčku hustnúť. Dorobili sa nám cestoviny. Tie precedíme a dáme ich na panvicu k omáčke. Všetko premiešame, aby sa cestoviny rovnomerne obalili a s láskou podávame, aby chutili ešte lepšie.
Cestoviny s tuniakom sú hotové za 10 minút. Majú bohatú tuniakovu chuť, lahodnosť dotvára smotana a taliansky nádych vyzdvihnú provensálske bylinky a citrón. Pokiaľ varíte s vínom, môžete tam trošku pridať.
Zväčšiť
Suroviny
160g cestovín
2x konzerva tuniaka v olivovom oleji
1x strúčik cesnaku
200g šľahačková smotana (čo najvyšší objem tuku)
1/2 citrón
provensálske korenie so soľou
Postup
Dáme variť cestoviny.
Na rozpálenú panvicu vylejeme olej z konzerv tuniakov.
Chvíľku restujeme pretlačený cesnak a pridáme tuniaka z konzerv.
Pridáme šťavu z citróna, smotanu a provnsálske korenie so soľou.
Omáčku stále miešame a prípadne dochutíme.
Keď omáčka začne vrieť, pridáme uvarené cestoviny a premiešame ich s omáčkou.
Poznámky
Ak nerobíte cestoviny pre deti, nahraďte kľudne citrón bielym suchým vínom
Bez príspevkov k "Cestoviny s tuniakom"