Hokkaido polievka je krémová tekvicová polievka, ktorá vám pohladí dušu a zaženie hlad – preto som sa rozhodol zverejniť tento recept.
Prišla jeseň, vraciate sa z chladnej prechádzky v prírode. Chcete sa zahriať, zasýtiť a zažiť ešte aspoň jeden zážitok – ten gastronomický.
Dnes bolo nádherné víkendové jesenné počasie a tak sme sa ho rozhodli s priateľkou pobudnúť v prírode. Slniečko bolo zubaté a my sme mali červené líčka z chladného vetra. Domov sme prišli nabití energiou no boli sme obaja hladní ako vlci. A keď sme hladní, tak vymýšľame…
Šťastie, že nákup sme spravili ešte včera a moja predvídavá polovička mala už dávno plán spraviť skvelú vegánsku špecialitu – krémová hokkaido polievka mala byť to špeciálne. Vraj jej ju odporučila kolegyňa a recept vyčítala v časopise. No neboli by sme to my, ak by sme recept nespravili na náš obraz, trošku ho pozmenili, niečo pridali, niečo ubrali a pripravili niečo naozaj chutné.
Mne teda neostávalo vtedy nič iné, ako pripraviť kuchyňu a robiť pomocného kuchára 😀
A je to tu! Hokkaido polievka u nás v kuchyni!
„Zlatko, toto nakrájaj, a toto mi otvor. … ja idem miešať. “ Zbožňujem, keď máme rovnakú záľubu 🙂
Ale chcel som pomáhať, bol som predsa hladný, a z tých vôní sa mi hneď začali zbiehať slinky. Hokkaido polievka začína vôňou osmahnutého zázvoru na kokosovom oleji a to vo mne evokuje modernú ázijskú kuchyňu. Teraz už viem, že jedlo sa uberá smerom k mojim chuťovým pohárikom aj keď som sa spočiatku obával toho, že to bude akási tekvicová polievka a na štýl kuchyňe na základnej škole.
Nezáleží na tom, ako sa varí, ale s akou láskou sa to dáva dokopy. - Jaroslav Hašek
Potom sme k zázvoru a cibuľke pridali nakrájanú tekvicu, mrkvu, pridali čierne korenie, soľ a poriadne v rozpálenom hrnci premiešali. Po chvíli sme pridali liter vriacej vody a nechali variť, kým tekvica a mrkva nezmäkli. Popravde netrvalo to ani dlho a o chvíľu sme pridávali cícer z konzervy a kokosové mlieko na zjemnenie. Nedali sme ho celé – najskôr len polovicu. Potom sme polievku rozmixovali tyčovým mixérom na jemno a dochutili sme ju. Nakoniec sme pridali aj druhú polovicu kokosového mlieka, ešte trošku kari a trošku soli a hotovo 🙂 Krémová hokkaido polievka je na svete. Môžeme ísť papať. KONEČNE! 🙂
Táááá chuť! Je brutaaaaalna! Priblížim vám ako chutí hokkaido polievka:
Na začiatku jemná, po kokosovom mlieku. Hlavu vypĺňa chuť hokkaido tekvice a záverom nás sprevádza jemná pikantnosť kari korenia.
Ak aj vám chutí hokkaido polievka, budem rád ak napíšete príspevok na konci článku ako recept dopadol u vás, alebo ako chutí tá vaša.
Hokkaido polievka je krémová tekvicová polievka, ktorá vám pohladí dušu a zaženie hlad. Preto som sa rozhodol napísať recept na tento skvelý gastronomický zážitok.
Zväčšiť
Suroviny
500g hokkaido tekvica
2–3ks mrkvy
1ks cibuľa
1ks konzerva cíceru (v slanom náleve)
2–3cm zázvoru
3PL kokosového oleja
2dl kokosového mlieka
soľ
čierne korenie
rasca
kari korenie
olúpané tekvicové jadierka
Postup
Pripravíme hokkaido tekvicu. Umytú tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame ju aj so šupkou na menšie kocky (asi 2cm).
Speníme zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením. Do rozohriateho hrnca dáme kokosový olej a speníme na ňom na jemno nakrájaný zázvor, cibuľu a pridáme rascu s kari korením
Pridáme nakrájanú tekvicu s mrkvou, osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme (asi 30s)
Zalejeme vriacou vodou (cca. 1l) a varíme pokiaľ tekvica a mrkva nebudú mäkké
Pridáme cícer, kokosové mlieko a na jemno rozmixjeme mixérom
Na konci ochutnáme a v prípade potreby dochutíme koreninami
Poznámky
Na záver odporúčam posypať lúpanými tekvicovými jadierkami.
Osobne mám radšej výraznejšiu chyť a kari korenia pridávam viac 🙂
Kategória:polievka
Spôsob varenia:varenie
Kľúčové slová: hokkaido krémový sen, tekvicový krém z hokkaida, najlepšia hokkaido polievka, najlepšia tekvicová polievka
Tento a ďalšie skvelé recepty sledujte aj na Pintereste.
Bez príspevkov k "Hokkaido polievka - jesenné krémové pohladenie"