Domáca majonéza

Domáca majonéza je to, čo by mal ovládať každý aj malý kuchár, začínajúci s fast food špecialitami.

Majonéza je základná surovina, ktorá by v chladničke nemala chýbať. A prečo? Pretože z tohoto základného receptu vytvoríte mnoho ďalších a chutných omáčok, po ktorých vás bude každý uctievať 🙂

Na blog som ju dal ako prvú, lebo je na výrobu najjednoduchšia a najrýchlejšia. No a nie je nič lepšie, ako keď je domáca majonéza vyrobená doma. Úplne TOP je, ak je z domácich vajíčok – vtedy je naozaj lahodná a výnimočná.

Majonéza je skvelým pomocníkom v kuchyni vďaka svojej univerzálnosti. Viete ju použiť k zelenine, cestovinám, do pomazánok, k sladkému, alebo slanému pečivu, alebo pripraviť z nej dip ku grilovanému mäsu.
Keď robievam obložené chlebíčky, používam miesto masla majonézu – chlebíčky majú jemnú, lahodnú chuť a hostia sa toho nevedia dojesť. Prvýkrát som túto kombináciu jedol keď som bol malý a mamina mi pripravovala chlebíčky pre spolužiakov na narodeninovú oslavu 🙂 Odvtedy viem, že na chlebíčky patrí domáca majonéza a nie tuhé maslo 🙂 Ale o masle na chlebúčkoch to bude až neskôr 🙂
Tak a poďme sa teda pozrieť na tento jednoduchý recept a verím, že vaša domáca majonéza bude tak delikátna, ako ste nečakali. Budem zároveň rád, ak sa v komentári zmienite o tom, ako sa vám podarila.

Tlačiť

Domáca majonéza


(Zatiaľ bez hodnotenia)

Loading...

  • Autor: mejdej
  • Čas prípravy: 5
  • Celkový čas: 5
  • Porcia: 230ml 1x

Popis

Domácu majonézu si vyrobíte za 5 minút! Ak vám náhodou chýba doma, skôr si ju pripravíte ako ju kúpite v obchode. Istotne nájdete všetky suroviny v kuchyni.


Zväčšiť

Suroviny

  • 2 žĺtky
  • 1 PL horčice
  • 100ml olivového oleja
  • 100ml slnečnicového oleja
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1 štipka cukru
  • soľ
  • čerstvo pomleté čierne korenie

Postup

  1. Tyčovým mixérom vyšľaháme žltky s horčicou
  2. Po častiach pomaly pridávame olej a neustále šľaháme až kým nám nevznikne jemná krémová zmes
  3. Na konci primiešame citrónovú šťavu a podľa chuti dochutíme soľou a čiernym korením
  4. HOTOVO! 🙂 Domáca majonéza je pripravená.

Poznámky

Uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 5 dní.

  • Kategória: omáčka

Kľúčové slová: domáca majonéza

Bez príspevkov k "Domáca majonéza"

    Zanechať príspevok

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.